lördag 7 juni 2008

Pool är bra

Vi konstaterade redan för flera år sedan att det är bra att ha någon form av pool hemma så att barnen slipper svettas ihjäl och tjata ihjäl oss vuxna om att få gå ner till stranden så fort solen tittar fram.

När lillen var liten så köpte vi en modell mindre, året efter blev det en modell större som var helt perfekt, lång men inte djup. Året efter så simmade de större tjejerna och ville självklart ha djupare vatten, vi var lite skeptiska men vår kompis med barn i samma ålder som lillen hade shoppat en pool som var lagom djup för både stora och små! Iväg och shoppa och den var lysande, självklart var de stora inte riktigt nöjda "hos mamma har vi en större pool..." Det spelar ju inte oss någon roll, då får de väl nyttja den när de är där och vara glada över att vi i alla fall köpte en större pool!

I vintras låg poolen ute, den är rund så den var svår att få att torka och sen kom lite snö som töade bort och sen kom det mera snö utan att vi hann få in den. Började tappert göra rent den igår, men efter en kvart orkade jag inte mer utan sa till gubben att vi shoppar en ny! Tid är också pengar och den gamla var ju faktiskt lagad än gång och risken för att den inte är OK efter en vinter ute är ju ganska stor.

Åkte iväg och köpte en ny likadan, trodde vi... Använde den gamla poolen som underlag till den nya för att det ska bli lite mjukare under, men det nya smet över ordentligt! Insåg då att den förra var på 3 kubik och den nya är på 5 vilket är en stor skillnad omfångsmässigt eftersom det är samma djup! Det tog ungefär 8 timmar att fylla poolen så något nytt vatten den här sommaren blir det inte, vi kör med rengöring och rena barn i poolen istället!

Så barnen är överlyckliga, även om de inte fått provbada än, och lillen har lovat att lära sig att simma!

Inga kommentarer: