fredag 14 mars 2008

Bortsprungen pojke och shoppande pyjamaser

På lunchen idag så blev det en snabb promenad till Forum Nacka, det är ganska nära och tar väl cirkus 10 minuter i rask takt. Bonusdotter snart 12 år skulle iväg på pyjamasparty men hade vuxit ur sina pyjamaser som hon ändå aldrig sover i, så det blev panikshopping, vilket jag tycker är kanonskoj!

Hittade en tuff pyjamas, en söt pyjamas och en med Blixten McQueen till lillgrabben. Stora tjejen ska få välja tuff eller söt pyjamas, den andra får lillasyster (de drar samma storlek).

På väg tillbaka till jobbet så hittar jag och kollegan en liten pojke utan jacka men med överdragsbyxor vid övergångsstället. Han stod där alldeles ensam med ett paraply modell mindre i ena handen, han såg ganska vilsen ut. Där vi sitter finns det gymnasium, företag och om man knallar upp för backen så finns polisstation och en bit till bakom finns det bostäder.

Pojken ville inte säga vad han hette, bara att mamma hade åkt buss idag och att pappa var hemma. Det framkom att pappa inte visste var han var och pojken trodde inte att pappan var orolig. Inte visste han var han bodde heller eller vad pappan hette... Vad gör vi nu var frågan jag fick av kollegan (yngre, kille, inga egna barn) - Inte en aning, för jag visste inte.

Frågade pojken om vi skulle gå upp till polishuset och se om de kunde få tag i pojkens pappa, men det ville han inte. Barn av idag får ju lära sig att inte följa med främmande människor!

Efter en kvart kommer en bil susande, ut hoppar en pappa och andas ut, sätter på pojken en jacka och tackar för hjälpen. Mamman hade åkt buss bekräftade pappan: I morse!

Tillbaka till pyjamaserna: Stora tjejen valde den tuffa så fick lillasyrran den söta. Inte säker på att hon uppskattade den, men duger den inte så kan stor få den också för hon ville inte välja!

Inga kommentarer: